Mjuka kanelbullerutor
Hittade detta recept på tidningenhembakat.se och fick bara lov att prova. Det var en enkel kaka att baka och den blev galet god och saftig!! Bra mycket godare en riktiga kanelbullar.
Jag lade till 2 kryddor i smeten och minskade på sockret så mitt recept är inte en kopia rakt igenom.

För ca 25st små rutor behövs
3 ägg
2 dl socker
2stk bakpulver
2tsk vaniljsocker
3½ dl vetemjöl
50g smält smör
1½ dl kokhett vatten
1tsk kardemumma
1tsk kanel
Fyllning
50g smör
½ dl mjölk
½ tsk malen kanel
1½ msk vaniljsocker
Sätt ugnen på 175 grader.
Vispa ägg och socker pösigt i en skål. Blanda dom torra ingredienserna och häll sedan ner smöret och det kokheta vattnet och blanda till en len smet.
Häll smeten i en bakplåtsklädd form på ca 19 * 27 cm. grädda i ca 25-30 min. kakan ska vara torr när den tas ut. Testa med en kniv el pinne för att veta om kakan är klar.
När kakan är klar ta fram en bakplåtspapper och vänd kakan upp och ner på pappret, dra bort det gamla bakplåtspappret.
Nu ska vi göra fyllningen!
Smält smör i en kastrull, tillsätt mjölk, kanel och vaniljsockret. Låt det puttra ihop under omröring ca 1 min. Skeda nu över fyllningen på kakan försiktigt. Gör i omgångar annars rinner det bara åt sidan. Det är inte säkert all fyllning går åt men häll på så mycket du tycker. Låt kakan svalna och skär sedan kakan i små rutor. Förvara dom sedan i en lufttät burk i rumstemperatur. Lycka till och skriv gärna en rad om vad du tycker om kakan :).