Tårtbotten

Vill man ha chokladbotten så tar man 1/3 potatismjöl, 1/3 kakao och 1/3 med vetemjöl.
Tårtbotten Lika delar
Till en form på 18 cm i diameter behövs 2 stora ägg
Till en form på 20 cm i diameter behövs 3 stora ägg
Till en form på 24 cm i diameter behövs 4-5 stora ägg
Till en form på 26 cm i diameter behövs 5-6 stora ägg
Till en form på 18 cm i diameter behövs 2 stora ägg
Till en form på 20 cm i diameter behövs 3 stora ägg
Till en form på 24 cm i diameter behövs 4-5 stora ägg
Till en form på 26 cm i diameter behövs 5-6 stora ägg
2-3 ägg behöver 1 tsk bakpulver
4-5 ägg behöver 1,5 tsk bakpulver
6 ägg behöver 2 tsk bakpulver
4-5 ägg behöver 1,5 tsk bakpulver
6 ägg behöver 2 tsk bakpulver
2 ägg- grädda ca 20 minuter
3-4 ägg- grädda ca 25-30 minuter
5-6 ägg- grädda ca 35-40
Men kolla alltid med en sticka och lita inte dig blind å tiden. Alla ugnar är olika!
När ni tagit ut tårtbotten ur ugnen vänd den upp och ner på ett bakplåtspapper och låt dom ligga så ett tag. Så slipper ni risken med att dom sjunker ihop. Och gör den det ändå så släng den inte. Det kan du rätta till med fyllningen sen :) Annars så smula sönder den och lägg i en plastpåse och frys in. Jag ska berätta vad du kan göra med smulorna i ett annat inlägg :)
3-4 ägg- grädda ca 25-30 minuter
5-6 ägg- grädda ca 35-40
Men kolla alltid med en sticka och lita inte dig blind å tiden. Alla ugnar är olika!
När ni tagit ut tårtbotten ur ugnen vänd den upp och ner på ett bakplåtspapper och låt dom ligga så ett tag. Så slipper ni risken med att dom sjunker ihop. Och gör den det ändå så släng den inte. Det kan du rätta till med fyllningen sen :) Annars så smula sönder den och lägg i en plastpåse och frys in. Jag ska berätta vad du kan göra med smulorna i ett annat inlägg :)
Annars så fungerar så klart en springform lika bra.

Hoppas ni har fått lite tips på hur ni kan baka fina och höga tårtbottnar. Bara att sätta igång :)