bakamedea.blogg.se

Kom in och baka tillsammans med mig!

Tårtbotten

Publicerad 2015-05-29 09:30:00 i Tårtor,

 
 
Jag brukar göra tårtbottnar efter 3 lika delar. Det betyder att man tar fram 3 stora glas. Häller upp 6-8 ägg (beroende på hur stora dom är) för 25 cm form och sedan lika mycket socker i ett annat glas och 1/3 potatismjöl i en annan och resterande med vetemjöl. 1,5 tsk bakpulver.
Vill man ha chokladbotten så tar man 1/3 potatismjöl, 1/3 kakao och 1/3 med vetemjöl.
 
Tårtbotten Lika delar

Till en form på 18 cm i diameter behövs 2 stora ägg


Till en form på 20 cm i diameter behövs 3 stora ägg

Till en form på 24 cm i diameter behövs 4-5 stora ägg

Till en form på 26 cm i diameter behövs 5-6 stora ägg


2-3 ägg behöver 1 tsk bakpulver
4-5 ägg behöver 1,5 tsk bakpulver
6 ägg behöver 2 tsk bakpulver
 
2 ägg- grädda ca 20 minuter
3-4 ägg- grädda ca 25-30 minuter
5-6 ägg- grädda ca 35-40
Men kolla alltid med en sticka och lita inte dig blind å tiden. Alla ugnar är olika!
När ni tagit ut tårtbotten ur ugnen vänd den upp och ner på ett bakplåtspapper och låt dom ligga så ett tag. Så slipper ni risken med att dom sjunker ihop. Och gör den det ändå så släng den inte. Det kan du rätta till med fyllningen sen :) Annars så smula sönder den och lägg i en plastpåse och frys in. Jag ska berätta vad du kan göra med smulorna i ett annat inlägg :)
 
Formarna jag använder är från märket Wilton. Dom är 15, 20, 25, 30 cm/dm. Dom är helt underbara att baka i. Mina är 5 cm höga men jag gör dom ännu högre genom att sätta dit bakplåtspapper som en extra vägg :)
Dom är ganska dyra, typ 450 el nå sånt för alla 4. Fick mina i present. Hade köpt dom tillslut ändå dom är väl värda pengarna :)
Annars så fungerar så klart en springform lika bra.
 Hoppas ni har fått lite tips på hur ni kan baka fina och höga tårtbottnar. Bara att sätta igång :)

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Ea

Jag heter Andrea och är 26 år. Började baka för ca 1 år sedan då jag upptäckte min nya passion här i livet. Nu har jag även börjat baka sockerfritt. Så häng med och baka med mig! Vi kanske kan lära av varandra?

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela