sockerfri, glutenfri och mjölkfri chokladkaka
Gjorde en sockerfri chokladkaka idag. Sockerfri, glutenfri och mjölkfri.
Vill man inte ha mandel ska man kunna ta något annat. Tex hasselnöt, cashewnötter el kokos. Har ej testat själv.
Receptet hittade jag här.
6 ägg, separerade med vitan o gulan
ca 200 g mandelspån/mandel
ca 200 g dadlar
3/4 dl kakao
2 dl vatten
sätt ugnen på 175 grader
separera äggen och vispa äggvitan till ett vitt skum.
mixa mandlarna. Smaksak om man vill ha lite bitar el rent pulver.
kärna ur dadlarna och mixa dom. När du mixat dadlarna blandar du i mandlarna, äggula, kakao och vatten. Vispa tills de blir en smet. Vänd försiktigt i äggvitan.
Smöra och bröa (med kakao) en form på 20 cm/dm. Häll i smeten och grädda i 30 min i mitten av ugnen. Den ska vara lite dallrig när den kommer ut. Låt vila 1-2 dagar.
Jag gjorde min samma dag som jag serverade den men jag tyckte min var lite blöt så ska nog ha den i kylen 2 dagar innan jag serverar den nästa gång. Tänkte att detta ska bli min midsommar tårta :)
Alla som åt den var nöjda och glatt överraskade att den kunde smaka så bra med sockerfritt :)
Smälte 80g 86% mörk choklad med en liten klick smör. Värm i mikron och rör då och då tills allt smält. Låtsvalna lite. Häll det sedan över hela kakan. Hjälp att täcka ordentligt med sked på sidorna. Ställ in i kylen och låt stelna riktigt. Dekorera som du vill.



